Post Top Ad

Your Ad Spot

2 Şubat 2016 Salı

Atatürk ve Türkiye Temalı Tablonun İlginç Yolculugu

Atatürk ve Türkiye temalı tablonun başına gelenler


Atatürk ve Türkiye Temalı Tablo - İmam Hatip Lisesi'nde

Geçen gün Beşiktaş'a kadar gelmişken Nuit Ajans'a bir uğrayayım istedim. Sohbet uzadı konudan konuya atladık, Ajans Başkanı Tuba Kılıç Almalı bana ajansın bir projesini anlattı. Şaşırmadım desem yalan olur!

Projeye göre Maltepe Park Alışveriş Merkezi'yle, "Atatürk'e verdiği değeri göstermek için bir fırça darbesi de sizin olsun" sloganıyla ''Bir Tablo Bin Fırça'' projesini hayata geçirmişler.

Projede binlerce insanın fırça darbelerinden Atatürk ve Türkiye temalı bir tablo ortaya çıkacakmış. 10 gün boyunca AVM'ye gelen binlerce insan fırça sallamış. Ressam Yrd. Doç. Dr. Erol Yıldır ve binlerce kişinin fırça izlerinden oluşan, Atatürk ve Türkiye temalı bu çalışma sonucunda 4 metreye 1,5 metre ölçülerindeki tablo ortaya çıkmış. 10 Kasım'da sanatseverlerin beğenisine sunulmuş.

Atatürk ve Türkiye tablosunu kim istedi? 



Medine Tayfur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri
Proje başlamadan ve proje bittikten sonra hediye edileceği ilan edilen bu tablo alıcılarını beklemeye başlamış. Tabloyu bir çok kurum istiyor! Ajanslara yansıyan, yazılı ve görsel basına konu olan Atatürk ve Türkiye Temalı bu tablo nereye gitmiş olabilir?

Bu tabloyu isteyen birçok kurum olmuş, ancak bir kurum bu tabloyu özellikle bir kurum çok ısrarla istemiş. Hangi kurum istemiş olabilir? Bir düşünün isterim!

Sıkı durun proje yetkilileri bu tabloyu alma konusunda çok istekli davranan  İstanbul'un Kartal ilçesindeki "Medine Tayfur Sökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi" vermeyi uygun bulmuşlar

Medine Tayfur Sökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne teşekkürler


Blogger Bolat, Medine Tayfur Sökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne teşekkür etti, vesile olan öğretmeleri, yöneticileri, öğrencileri kutluyor. İmam Hatip Lisesi'ne giden çocuklarımızın ötekileştirilmesine çok şahit olmuşluğumuz vardır. Sanırsın onlar bu ülkenin çocukları değiller Zimbabve'den gelmişler! Çoğu Anadolu'nun fakir köy çocuklarından oluşan okullarda şimdi biraz daha şehirlileşmiş orta sınıf aile çocuklarının okuduğunu görüyorum.  Tabi ki bunda iktidar olmanın avantajları da vardır. Atatürk bu vatanda yaşayan herkesin istisnasız kurucu lideridir. Bunun içşelleştirilmesi gerekir.

Ön yargılarımızın kurbanıyız!


Biz ön yargıları severiz, toptancıyız, ya ölesiye severiz ya ölesiye hasımız! Ortayı bulmakta sıkıntılarımız var. O yüzden koca Türkiye 95 yıldır patinajdayız. Enerjimizi birbirimizle uğraşarak boşa harcıyoruz! Trafikteki berbat bir kazada bile yaralı var mı? Geçmiş olsun demek yerine birbirimizin gırtlağına sarılır, bazen kazada değil kavgada insan öldürürüz!


95. yıl oldu hala aynı gemide yaşadığımızın farkında değiliz, kürekler başka yere dümen başka yere odaklanıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot